Restoranınızın Web Sitesini Kurarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

0
4512

Bir restoran web sitesi açmak, potansiyel müşterilerinizin size ulaşabilmesi için oldukça önemli. Kolay erişilebilir olmak ve marka bilinirliği artırmak için, web siteleri çok verimli bir yol.

Her işletmenin online platformlar üzerinden kendini tanıttığı ve sipariş aldığı bir dönemde, restoranınızı online ortama etkili bir şekilde taşımanın yollarını inceledik. 

Online sipariş alabilmelisiniz

Restoranınız için online paket siparişi almak çok önemli. Gelirlerinizi artırmak, yeni müşterilere ulaşmak ve daha fazlası için paket sipariş artık en etkili yöntemlerden biri. 

Simpra WebShop sayesinde, web sitenize entegre bir satış modülüne sahip olabilir, POS sisteminizdeki güncel ürünlerin satışını web siteniz üzerinden gerçekleştirebilir ve düşük komisyonlarla paket sipariş alabilirsiniz.

Tüm iletişim bilgileriniz yer almalı

Web sitenizde, işletmenizin adresi ve telefon numarası kesinlikle yer almalı. Hem Google gibi arama motorlarında kolay ulaşılabilir olmak hem de bilgi almak isteyen müşterilerinizle anında iletişime geçmek için bu bilgileri web sitenize yerleştirin. 

Bir harita üzerinde işletmenizin konumunu göstermek de oldukça önemli. 

Kurumsal renklerinizi yansıtmalı

Web siteniz, işletmenizle görsel açıdan uyumlu olmalı. Logonuzu destekleyen renklerle tasarlanmış bir web sitesi sahibi olursanız, web sitenizin ziyaretçileri üzerinde sahip olacağınız etki güçlenecektir.

Sosyal medya hesaplarınızı tanıtmalısınız

İşletmenizin sosyal medya hesaplarını web sitenizde tanıtmalı, eğer web sitenizi sosyal medyada belli bir takipçi sayısına ulaştıktan sonra açıyorsanız, web sitenizi de sosyal medya hesaplarınızda duyurmalısınız.

Böylece, her iki platformun da ziyaretçileri diğer ortamda neler olup bittiğini görebilecek ve web sitenizin ziyaretçisi artacaktır.

Menünüz web sitenizde yer almalı

İşletme menüsünde detaylı menünüz yer alırsa, müşterileriniz işletmenize gelmeden önce menünüze dair bilgi sahibi olabilir. Böylece, kolayca restoranınıza adapte olabilir ve ne sipariş etmek istediğiyle ilgili fikir sahibi olur. 

Fotoğraflarla desteklenmeli

Kaliteli fotoğraflar, her türden işletmenin web sitesini görsel açıdan destekler. İşletmenizin en göze hoş gelen köşelerini, web sitenizde de göstermeyi unutmayın. 

Merak duygusunu tetiklemek ve işletmenizin imajını desteklemek için bu fotoğraflar çok büyük oranda destekçiniz olacak. 

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)