Bir işletme sahibi olmak, hem oldukça özenilen hem de çok keyifli bir iş. Bir café ya da restoran işletmek, detaylı bir yönetim gerektiriyor. Bir işletme açmaya karar verilen ilk andan itibaren dikkat edilmesi gereken pek çok şey var. Ancak bunlar gözünüzü korkutmasın. Nasıl bir kafe açmak istediğinize karar verdikten sonra, geri kalan tüm süreçlerde yeterince dikkatli olursanız, tüm işleri...
Günümüzde yeme-içme ve hizmet sektörleri yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Restoran ve café gibi işletmeler popülerliğini sürdürüyor. “Restoran açmak istiyorum” fikriyle yola çıkıp bu fikrin üzerine giden pek çok yeni işletmeciyle karşılaşıyoruz. Ancak restoran açmak için almanız gereken pek çok karar ve göz önünde bulundurmanız gereken pek çok önemli ayrıntı bulunuyor. Karmaşık gibi görünmesine rağmen planlı bir şekilde ilerlenirse...
Kendine ait bir dükkan açmak isteyenlerin aklında canlanan ilk soru, ne tür bir dükkan açmanın daha mantıklı bir tercih olacağıdır. Sizlere dükkan olarak adlandırılan küçük işletmelerin tercih edilme nedenlerini anlatacağımız blog yazılarımızda, önceliği manav dükkanına verdik. Eğer sizin de aklınızda böyle bir fikir varsa ama soru işaretlerinden kurtulamıyorsanız, neden manav dükkanı açmayı tercih edebileceğinizi, hadi beraber inceleyelim! Sezonu Geçmeyen Gıda...
Bir balıkçı dükkanı açmak ve balıkçılıktan para kazanmak istiyorsan mutlaka sabit bir dükkanın bulunması gerekiyor. Ayrıca, sabit açılan dükkanlar, işletmene sadık müşteriler kazandırır. Bu yazımızda bir balıkçı dükkanı açarken göz önünde bulundurulması gereken maliyetleri aktarmaya çalışacağız. Gelin sırasıyla bu maliyetleri inceleyelim. En önemlisi: Ruhsat Alman gereken ruhsatların başında “iş yeri açma ruhsatı” gelir. İş yeri açma ruhsatı, iş yerinin açılması planlanan...
Yaptığın tatlılarla tüm çevrenin beğenisini kazanmaktan daha tatmin edici ne olabilir? Küçüklükten beri pastane açma hayalin mi vardı? Geçmiş yıllarda pastane açmak için büyük bir sermayeye ihtiyaç duyulmuyor olsa da günümüzde rekabet oluşmuş durumda. Öncelikle yeterli sermayenin olduğundan emin olmalısın. Açmak istediğin pastane türü ne? Bir butik pastane mi yoksa fırın pastanesi mi işletmek istersin? İşletmeni açarken hangi belgelere ve...
Doğru şekilde yaparsanız bir cafe işletmek son derece kârlı bir iştir. Hepimizin etrafında açıldıktan kısa süre sonra kapanan cafeler olmuştur. Ancak işin küçük detaylarına ve püf noktalarına özen göstererek müşterilerinizin müdavimi olduğu bir işletmeye sahip olabilirsiniz. Kafenizi kusursuz işletmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız 6 püf noktayı beraber inceleyelim. Kafenizi tamamlayan bir menünüz olsun Cafenizin menüsü işletmenizin vizyonunu ve temasını yansıtmalıdır. Yemek...
fırın açmak
Fırın açmak günümüzde oldukça talep gören bir sektördür. Türk mutfağındaki ekmek ve hamur işleri kültürü, fırın işletmelerinin başarısını desteklemekte ve müşterilerine kaliteli ürünler sunan işletmeler, genellikle iyi bir müşteri kitlesine sahip olmaktadır. Bir fırın işletmesi açmak diğer işletme açılışlarında olduğu gibi ciddi bir çaba gerektirir. Örneğin; işletme planı hazırlamak, uygun bir işletme yeri seçmek, kaliteli malzemeler kullanmak, gerekli belgeleri...
Restoran sahipleri müşterilerine daha çağdaş bir hizmet sunmak için hızlı bir rekabet içindedir. Bu rekabetin en önemli hareket noktası müşteri memnuniyeti ve sadakati olur. Müşteri restorana girdiği andan itibaren, konsepte dahil olan her türlü hizmeti talep edebilir. Bu taleplerin karşılanma şekli restoranın başarısını belirleyen en önemli unsurlardandır. Memnuniyet kriterlerini etkileyen en önemli bileşenlerden biri servis hizmetidir. Servis nedir sorusunun...
QR menü, müşterilerin akıllı telefonlarından masada bulunan karekodu okutarak görüntüleyebilecekleri dijital menüdür. Masalardaki fiziksel menü ihtiyacını ortadan kaldırarak daha iyi bir müşteri deneyimi sunar. Kare kod ise tıpkı marketlerde gördüğün barkodlar gibi bir görseldir. Bir müşteri bunu akıllı telefonundan okuttuğunda, otomatik olarak bir web sitesine veya uygulamaya yönlendirilir. Tamamen temassız bir sipariş deneyimi olan bu uygulama sayesinde müşterilerin dijital...
İyi garsonluk/servis personelliği nedir? Neye göre ölçülür? İyi bir garsonu, iyi yapan özellikleri nelerdir? Hizmet sektöründe hangi faktörlere dikkat çekmek gerekir? Bu soruların hepsini genel bir bakış açısıyla ele alacağımız blog yazımızı okuyarak, merak ettiğiniz unsurlara cevap bulabileceğinizi umuyoruz. Türkiye’de bu meslek çok önem kazanmamış gibi görünüyor olsa da, garsonsuz bir restoran hayal edebiliyor musunuz? Garsonluk hizmet kalitesinin en ön...
697BeğenenlerBeğen
7,213TakipçilerTakip Et
242TakipçilerTakip Et

Diğer Yazılarımız