Günümüzde yeme-içme ve hizmet sektörleri yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Restoran ve café gibi işletmeler popülerliğini sürdürüyor. “Restoran açmak istiyorum” fikriyle yola çıkıp bu fikrin üzerine giden pek çok yeni işletmeciyle karşılaşıyoruz. Ancak restoran açmak için almanız gereken pek çok karar ve göz önünde bulundurmanız gereken pek çok önemli ayrıntı bulunuyor. Karmaşık gibi görünmesine rağmen planlı bir şekilde ilerlenirse...
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen e-Adisyon geçiş süreci üzerindeki çalışmalar sürüyor. İşletmelerde dijitalleşme için önemli bir adım olarak görülen bu çalışma, ödeme kaydetme işlemlerinin önemli bir derecede kolaylaşmasını ve kağıtlara olan ihtiyacı azaltıyor. Adisyonların dijital ortama taşınmasıyla birlikte hem kamuya veri aktarımı hem de hesapların kayıt altına alınması kolaylaşıyor. Peki, e-Adisyon sistemine geçişle ilgili şu ana kadar neler öğrendik,...
Günümüzde hangi sektörden olduğu fark etmeksizin, tüm markalar ve işletmeler için sosyal medya kullanımı, hayati bir önem taşıyor. The Hartman Group tarafından yapılan araştırmaya göre, araştırmaya katılan sosyal medya kullanıcılarının yüzde 49’u, yiyecek ve içecek konularıyla ilgili içerikleri takip ediyor ve araştırıyor. Yiyecek-içecek sektörünün yakaladığı bu büyük oran, pek çok sektörün yakalayamayacağı cinsten.  Öte yandan, sosyal medya kullanıcıları, yalnızca yemek...
Stok ve maliyet yönetiminin önemi, gün geçtikçe artıyor. İşletmeler, ellerindeki ürün ve hammaddelerin tamamından verim almak, atık miktarını azaltmak ve maliyetlerini kontrol altında tutabilmek istiyor. Bu amaçla, farklı yöntemlerle çok uzun süredir her türden işletme için stok ve maliyet kontrolü için çeşitli çözümler üretiliyor. Gittikçe dijitalleşen stok kontrolü, maliyet yönetimi ve satın alma yönetimi süreçleri için işletmelerin ihtiyaç duyduğu...
Bir restoran işletirken dikkat edilmesi, kontrol altında tutulması ve incelenmesi gereken pek çok özel konu olduğunu söyleyebiliriz. İşletmenizi yürütürken nasıl yönettiğinizi ve müşterilerinize neler sunduğunuzu belirleyip bunları sıklıkla incelemeniz, kalitesini test etmeniz ve gerekli anlarda değiştirmek için aksiyon almanız gerek. “Restoran nasıl işletilir?” sorusunun cevabı da, aslında diğer tüm işletmeler ve girişimler için olduğu gibi, bu temel ilkelere dayanıyor....
676BeğenenlerBeğen
8,511TakipçilerTakip Et
142TakipçilerTakip Et

Diğer Yazılarımız