Restoranlar İçin Sevgililer Gününe Özel Öneriler

0
1587

Her ne kadar Kasım’da aşk başka olsa da içerisinde yılın en romantik gününü bulunduran Şubat ayına günler kaldı. Sevgililer, günler öncesinden hediyelerini planlamaya başlarken, 14 Şubat günü restoranlarda güzel bir akşam yemeği ile sonlanır. Bu nedenle sevgililer günü, birçok çift için özel ve romantik bir akşamı ifade etse de, restoran sahipleri ve çalışanlar için iş yükü anlamına gelebilir. 

Çiftler kendilerine iyi bir deneyim yaşatacak restoranları ararken, 14 Şubat restoranlar arasındaki rekabetin en yüksek olduğu günlerden biri haline gelir. Bu yüzden, işletmene daha fazla müşteri çekerken iş yükünü de minimuma indirebilirsin. Nasıl mı? Restoran ve café işletmelerine özel hazırladığımız önerilere göz atarak!

Rezervasyon yönetimini güçlendir

Rezervasyonun en yoğun olduğu günlerden birinde, iyi bir planlamaya ihtiyaç duyabilirsin. En az çabayla ve zaman ayırarak, masa seçmek veya değiştirmek isteyen misafirlerine kolaylık sağlayabilirsin. Nasıl mı? Check & Place restoran rezervasyon sistemi sayesinde bütün masa rezervasyon işlemlerini kontrolün altına al. Müşterilerini internet üzerinden rezervasyon yapmaya yönlendirebilir, telefon trafiğini en aza indir.

Bu özel günü, özel bir menü ile taçlandır

Sevgililer Günü teması ile özel bir menü oluşturabilir, misafirlerine farklı yiyecek-içecek seçenekleri sunabilirsin. Küçük ikramlar ve kampanyalar sunarak tatlı vb. ürünlerinin tanıtımını yapabilirsin. Ayrıca,  SimpraPOS’un kombo menü özelliği sayesinde fix menüler oluşturarak kararsız kalan misafirlerini yönlendirebilir, zaman yönetimini güçlendirebilirsin.

Risk alma, temassız al

Her işin başı sağlık. Müşterilerine temassız sipariş imkanı sunarak, hem fazla kağıt kullanımının önüne geçebilir hem de müşterilerinin sağlığını güvence altına alabilirsin. QR Menu Order ile elden ele dolaşan menülerin yerini, işletmene özel tasarlanmış QR menü  ile doldur. Bu sayede, sipariş ve ödeme süreçlerini hızlı ve daha hijyenik bir hale getirebilirsin.

Paket servis ile satışlarını artır

2020’de paket servis oranının %60 arttığını ve hâla artmaya devam ettiğini biliyor muydun? Bu özel günde de, bazı çiftler dışarıda yemek yerine evde romantik bir atmosfer yaşamayı tercih edebilir. Bu nedenle, müşterilerini restoranının leziz tatlarından mahrum bırakma! SimpraPOS’un paket servis programından yararlanarak yemeklerin ile müşterilerini buluşturabilir, en kârlı sen çıkabilirsin. 

Hediye kartı oluştur

Hediye kartları, dünya çapında modası hiç geçmeyen ve kullanım oranı hızla artan bir satış yöntemidir. Sevgililer günü ise hediye alışverişinin en çok olduğu günlerden biri. Bu nedenle, çiftlere özel hediye çekleri ve indirim kuponları hazırlayarak restoranının tekrar tercih etmelerini sağlayabilirsin. Bu kadar basit mi? Evet, bu kadar basit!

Sosyal medyadan yararlan

Sosyal medya, müşterilerin ile interaktif bir iletişim kurabilmen için oldukça etkili bir kanaldır. Sevgililer Günü için bir çekiliş düzenleyebilir, kazanan çifti o akşam işletmende misafir edebilirsin. Böylelikle, restoranın veya café işletmene yeni misafirler çekebilir ve müşteri sadakatini artırabilirsin.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutma!

Instagram: @simpratürkiye
Facebook: @simprasuite
Twitter: @SimpraSuite
Linkedin: @SimpraSuite

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)