Restoran Dekorasyonu İçin Altın Değerinde 5 İpucu

0
5057

Restoran işletmeciliğinde dekorasyon, işletmenin ruhunu yansıtabilmesi adına çok önemli. Müşteri profilinize uygun bir dekorasyon belirleyerek, restoranınızın kişiliğini yansıtmanızı sağlayabilirsiniz. Bu şekilde, restoranınıza uygun müşterilerin işletmenizi tercih etmesini sağlamakla birlikte, göze hoş gelen bir mekan sahibi olabilirsiniz. 

Restoranınızın dekorasyonunu belirlerken dikkat etmeniz gereken başlıkları inceledik.

Bir konsept belirleyin

Restoranınızın hazırlık aşamasında bir konsept belirlemeniz, işletmenizi biçimlendirmenizi sağlar. 

Et restoranlarını, balık restoranlarını, fast food zincirlerini ve fine dining restoranları birbirinden ayıran en önemli farklardan biri, konseptlerine uygun şekilde tasarlanmış dekorasyonlarıdır. Farklarınızı ve özel yanlarınızı öne çıkaran dekorasyon seçimlerinde bulunun.

Girişte dikkat çekin

İşletmenin girişi, ilk izlenimi yaratan noktadır. Burada, aşırıya kaçmadan yapılacak ufak değişiklikler sayesinde göze hoş gelecek bir giriş alanı yaratabilirsiniz. İşletmenizin girişinde, restoranınızın kişiliğine uygun bir dekorasyon yapabilirseniz, müşterilerinizin ilk izlenimi için oldukça verimli bir ortam yaratabilirsiniz. 

Uygulamanızı ve web sitenizi tanıtın

İşletmenizin duvarlarında, kasa çevresinde, masalara konumlandıracağız görseller ve posterlerle, işletmenizin web sitesini veya mobil uygulamasını tanıtabilirsiniz. Bu şekilde, web site ziyaretlerinizi ve mobil uygulama indirmelerinizi artırabilirsiniz. Sadakat uygulamanızı indiren ve web sitenizi ziyaret eden müşterilerinize fırsatlar sunarak müşteri sadakatini artırabilirsiniz. 

Simpra’nın sadakat yönetimi modülü Simpra Loyalty, müşterilerinize özel fırsatlar sunarak sadakat yönetimi sistemine sahip olmanızı sağlar. 

QR Menu kullanın

İşletmenizde temassız sipariş ve ödeme için QR Menu uygulamalarını kullanmak, günümüzün en temel ihtiyaçlarından biri haline geldi. Fiziksel menülerin yerini alan QR menu teknolojisi sayesinde, müşterilerinize temassız sipariş verme fırsatının yanında güncel menü üzerinden seçim yapma ve kendi akıllı telefonları üzerinden ödeme yapma imkanı verebilirsiniz.

Simpra QR Menu Order, benzersiz bir temassız sipariş ve ödeme deneyimi sunar. 

Aydınlatmayı dikkatli seçin

İşletme içerisinde aydınlatmanın, müşterilerinizi rahatsız etmeyecek bir şekilde tasarlanması gerekiyor. Mümkün olduğunca beyaz ışıktan kaçınmalı ve sarı ışıkla aydınlatma tercih etmelisiniz. Ayrıca, ışığın dengeli bir şekilde dağıtılmasını, ne çok loş ne de çok aydınlık alanların bulunmamasını sağlamalısınız. 

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)