Restoranların Yeni Kahramanı: Mobil Raporlama

0
923

Günümüzde en büyük gücün işlenmiş ve anlamlandırılmış veri olduğunu söyleyebiliriz. Veri ve doğru analizler restoran yöneticilerinin işletme hakkında vereceği kararları şekillendirmelerinde ve gelirlerini artırmalarında kritik bir rol oynar.

Operasyonel süreçlerle ilgili kapsamlı verilere ulaşman ve bunu dilediğin zaman akıllı cihazından bile gerçekleştirebilmenin, işlerini ne denli kolaylaştıracağını bir düşün. Restoranının favori ürünü ne? Müşterilerin paket servis siparişlerinde en çok neleri tercih ediyor? Hangi saat aralığında daha fazla sipariş alıyorsun? Müşterilerin en çok hangi ödeme türünü kullanıyor? İşte, işletmen hakkında detaylı bilgi sahibi olman, maliyetlerini kontrol altında tutabilmen ve pazarlama faaliyetlerinde kullanabilmen için gereken tüm bilgilere mobil raporlama ile ulaşabilirsin.

Restoran raporlama sisteminin faydaları nelerdir?

İşletme içerisinde neler olup bittiğini daha iyi anlayabilmek, yapılanların ölçümlenmesi ile mümkündür. “Analiz”, “rapor” ve “dönüşüm” gibi kelimeler biraz göz korkutsa da, bu işlemlerin artık otomatik olarak sunuluyor oluşu işleri kolaylaştırıyor. Günümüz restoran raporlama sistemleri, seni her an ve her yerden işletmen hakkında kişiselleştirilmiş detaylı analizlerle buluşturabilen gelişmiş çözümlerdir. Üstelik bu raporları günlük, haftalık, aylık, yıllık ve hatta saatlik gibi periyotlarla alabilirsin.

Raporlar sayesinde, hangi gün ve saatlerde daha fazla satış yaptığını, hangi günlerde işletmenin daha iyi bir performans sergilediğini görmek de kolay. Belki bu veriler işletmeni hangi gün kapalı tutabileceğin veya az yoğun saatlerini değerlendirmek için neler yapabileceğin konusunda yardımcı olabilir.

Her an ve her yerden işletme takibi

İşletmene ait tüm detayların bir akıllı cihaz kadar uzağında olabileceğini biliyor muydun? İşletmenden uzaklaşmamak, satışlarını ve envanterini sadece restoranından kontrol edebilmek eskide kaldı. Dijitalleşme, kağıt yığınlarından ya da manuel olarak tek tek kontrol sağlamaktan kurtararak işletmen hakkındaki tüm detaylara akıllı cihazlarla ulaşabilmeni sağlıyor. Üstelik, istediğin yerden.

Restoran raporlama sistemi ile neler yapılabilir?

Gerçek zamanlı restoran takibine olanak sunan mobil raporlama sistemi, istediğin tarih aralığındaki raporlara anlık olarak ulaşabilmeni sağlar. Tüm ürünlerine ait detaylı bilgileri maliyet yüzdeleri ile birlikte görüntüleyebilirsin. Bu sayede, en çok satan ve en popüler ürünlerini görür, az satan ürünlerin hakkında nasıl bir yol izleyeceğine karar verebilirsin.

Satış, ödeme, ürün ve özet olmak üzere farklı raporlar alabilirsin. Toplam ne kadar satış gerçekleştiğini ve hangi ödeme türleri kullanıldığını, işletmene ait geliri, adisyon, iade ve iptalleri görebilirsin. Ürün raporlarına ulaşarak en çok hangi ürünleri sattığını, ikram ve indirimleri inceleyebilirsin.

İşletmene ait tüm detaylar dilediğin an cebinde. Hemen Simpra Mobil Raporlama ile tanışarak tüm raporlarını mobil uygulama üzerinden takip edebilirsin.

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)