Restoran & Cafe Ekipmanları Kontrol Listesi

0
6122

Bir restoran veya kafe açarken, ihtiyaç duyacağınız her bir ekipmanı düşünmek, karmaşık bir iş haline gelebilir. Sofra takımlarından, mutfak aletlerine, kağıt ürünlerden, depolamaya kadar ve çok daha fazlasını planlamak zordur. Yeni bir restoran veya kafe açarken her işletmenin kendine özgü farklı ihtiyaçları olduğundan, herkese uyan tek bir listeden bahsedilemez. Ancak, tüm yeni restoranlar için en önemli faktörlerden biri temel mutfak ekipmanlarıdır.

Bu yüzden sizin için, başlangıç ​​ekipmanlarından oluşan bir kontrol listesi hazırladık. Bu kapsamlı kılavuz sayesinde müşterilerinize kapılarınızı açmadan önce, ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan emin olabileceksiniz!

Restoran & Kafe Ekipmanları Listesi

Izgara ve Fırın

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı fırın ve ızgara türü vardır, ancak size en uygun olanı mutfakta pişirilecek olan yemeklerin türüne bağlıdır. Düz bir ızgara, hemen hemen her yemek için kullanılabilecek çok yönlü bir çözümdür. Ticari fırınlar ve ızgaralar genellikle uzun bir ömre sahiptir, bu nedenle bütçenizi zorlamaması adına ikinci el satın almak da iyi bir seçenek olabilir.

Ocaklar ve Havalandırma

Gazlı ocakların işletmenize günlük maliyeti, elektrikli ocaklara göre daha fazladır. Ancak gazlı ocaklar genellikle daha dayanıklıdır ve bozulduklarında tamir etmek daha ucuzdur. Ayrıca iyi bir havalandırmaya sahip olmak, çalışma ortamında yeterli havanın sağlanması açısından çok önemlidir.

Buzdolapları ve Dondurucular

Yiyecekleri taze tutmak, sağlık ve güvenlik açısından tüm işletme sahipleri için bir zorunluluktur. Buzdolabı ve derin dondurucular, yiyeceklerin taze kalmasını sağlar. En uygun fiyatlı buzdolaplarına ve derin donduruculara yatırım yapmak hesaplı bir karar olabilir. İşletmenizin ihtiyaçlarına göre endüstriyel buzdolapları veya büyük gömme dondurucular arasından seçim yapabilirsiniz. Ayrıca, krema ve süt ürünleri için yalıtımlı kaplar ve açılmış malzemeler için gıda saklama kapları almayı unutmayın!

Tencere ve Pişirme Ekipmanları

Almanız gereken tencereler, işletmenizin menüsüne ve mutfağınızdaki boş alana bağlıdır. Başlangıç ​​olarak, çeşitli şekil ve boyutlarda tavalar, fırın tepsileri, kek kalıpları, maşalar, spatulalar, kepçeler, çırpıcılar, kaşıklar, kesme tahtaları ve tabii ki, kaliteli bir bıçak seti gereklidir.

Mutfak Robotları ve Karıştırıcılar

Mutfak robotları, peynir rendeleme gibi birçok günlük işlemi hızlandırmak için kullanılabilir. Blenderler ayrıca menüde çorba servis etmek isteyen restoranlar için vazgeçilmezdir.

Lavabolar ve Yıkama Ekipmanları

Mutfağınızda, biri el yıkamaya, diğeri ise ekipman yıkamaya ayrılmış en az iki lavabo olması gerekir. Çoğu işletme, yiyecek hazırlama ve temizleme için üçüncü bir lavaboya da ihtiyaç duyacaktır. Her lavabo yalnızca belirlenmiş amaç için kullanılmalıdır.

Mikrodalga

Özellikle ocaklar dolu olduğunda, mikrodalga kurtarıcınız olabilir. Ayrıca, tüm yiyeceklerin sıcak servis edilmesine de yardımcı olur. İşletmenizin ihtiyacına göre ticari mikrodalga veya, ev tipi mikrodalga arasında karar verebilirsiniz.

Servis Gereçleri ve Çatal Bıçakları

Bir restoran ister akşam yemeği, ister paket servis veya ikisinin ortak kombinasyonu olsun, doğru sayıda çatal bıçak takımına sahip olmak önemlidir. Ayrıca, tabak, kupa, bardak, kaşık, bıçak ve çatallarda servis için gerekli olan ana ekipmanlardır. Servis yapabileceğiniz maksimum müşteri sayısı, gerekli miktarı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Paket Servis Ekipmanları

Özellikle paket servis yapmayı planlayan bir kafe veya restoran açmayı planlıyorsanız, kağıt ve plastik servis ekipmanlarına da ihtiyacınız olacak. Bu malzemeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Peçeteler
  • Yalıtımlı kağıt bardaklar ve kapaklar
  • Karton tutacaklar
  • Plastik bardaklar ve kapaklar
  • Pipetler
  • Kağıt havluKağıt/karton tabaklar
  • Poşetler

İşletme türünü göre özel ihtiyaçlarınız değişebilir. Ancak bu liste, paket servis ekipmanlarını kontrol etmeniz için temel listedir.

İşletmeniz İçin Doğru Donanım

Restoran – mutfak ekipmanı listesini tamamladıktan sonra, bir sonraki adım “donanımdır”. POS sistemi, geleneksel yazar kasalara kıyasla bir sürü avantaj sunar. POS sisteminize entegre bir temassız ödeme sistemi ile müşterilerinizden sipariş ve ödemeleri kolaylıkla alabilirsiniz. Ayrıca uçtan uca bir POS yazılımı ile envanter yönetimi, oturma planlaması, stok seviyelerinin takip edilmesi, gün sonu raporların oluşturulması, mutfağa siparişlerin gönderilmesine ve hatta teslimatların kontrol edilmesine kadar tüm işlemleri yönetebilirsiniz.

Simpra’nın restoran ve cafe POS sistemi, işletme sahiplerinin tüm müşterilerine kusursuz bir hizmet sunmasına ve işletmelerini ihtiyaç duydukları teknoloji ile yönetmesine olanak sağlar.

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)