“Mutfağın Matematiği serisinin bu bölümünde Anemon Diyarbakır Otel Müdürü Özgür Arsoy ile otelcilikte maliyet yönetiminin ve dijitalleşmenin detaylarını konuştuk. Şehir otelciliğinde stok takibi, satın alma süreçlerinde yapılan kritik hatalar ve Simpra’nın otellerin mutfak operasyonlarına sağladığı pratik çözümlere değindik.”
Özgür Arsoy
“Mutfağın Matematiği serisinin bu bölümünde Federal Coffee Galata’nın muhasebe kökenli Maliyet Kontrolörü Volkan Aras ile rakamlarla mutfağı yönetmenin inceliklerini konuştuk. Yeme-içme operasyonlarında maliyet kontrolündeki pratik yaklaşımlar, reçetelendirme sürecinde sık yapılan hatalar ve Simpra Inventory’nin mutfak operasyonlarına sağladığı kolaylıklar bu sohbette. Veriye dayalı mutfak yönetimiyle ilgilenenler için kaçırılmayacak bir bölüm!”
Volkan Aras
“İsmini Uluslararası Büyükçekmece Festivali’nden alan Festival Cafe, restoranların cost control süreçlerini ele aldığımız Mutfağın Matematiği serisinin yeni bölüm konuğu. Engin Abat’ın sunumuyla ekrana gelen serinin bu bölümünde, Festival Cafe’nin Yatırımcısı ve Maliyet Kontrolörü Emre Kıroğlu liderliğinde yürütülen operasyonel süreçlerine yakından baktık.”
Emre Kıroğlu
“Restoranlarda maliyet hesaplamanın püf noktaları, Simpra Inventory’nin sunduğu avantajlar ve bulut tabanlı Simpra’nın restoran süreçlerine katkısı hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.”
Serkan Karagöz
“Çelebi ile yeme içme işletmelerinin karşılaştığı en önemli sorunlardan biri olan fire hesaplaması hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ayrıca, tüm dünyada 650'den fazla şubesi, Türkiye’de ise 66 şubesi bulunan Mikel Coffee’nin Simpra Inventory tercih etmelerinin nedenlerini ve bu tercihin onlara sağladığı avantajları da ele aldık.”
Eren Çelebi
“Restoranların cost kontrol yapmasının faydalarını ve bu yöntemle mutfak giderlerinde tasarruf sağlamayı başaran işletmelerin hikayelerini konuştuk.Mutfakta fark yaratmak ve sürdürülebilir başarı elde etmek için en etkili stratejileri bu seriyle keşfedin!”
Ünsal Şahinoğlu
“İşletmeyle ilgili iyi bir sisteminiz varsa, stokları kontrol edebiliyor, anlık veriler alabiliyor, günlük, haftalık, aylık raporları kullanabiliyorsanız, bu büyük bir avantaj. Bunu size veren bir sistem varsa, o sistem sürdüğü sürece mutfak dahil tüm operasyonlar daha yönetilebilir hale geliyor.”
Yunus Emre Akkor
“Gerçekten sistemleri çok kolay, kullanımı çok basit. Her türlü sorun ve sıkıntınıza anında destek hattından yanıt alabiliyorsunuz. Menüye istediğiniz ürünleri, istediğiniz detaylarla hemen yerleştirme şansına sahipsiniz. Dolayısıyla her şey elinizin altındaymış gibi hissediyorsunuz Simpra ile birlikte.”
Nurettin Kapıyoldaş
“Simpra'nın çok pratik ve kullanıcı dostu olması, servis personeli için büyük bir avantaj. Bir masaya hızlıca yanıt verebilme özelliği, personelin işini kolaylaştırıyor. Ayrıca, reçetelere bağlı bir maliyet ve envanter yönetim sistemi sunması, yönetim açısından çok değerli. Ertesi gün geldiğinizde, bir önceki günün satışlarının maliyet ve karlılığını görebilmek de Simpra'nın sunduğu önemli faydalardan biri.”
Sevilay Duru
“Simpra'yı kullanmaya başladıktan sonra, reçetelerimizin maliyetini neredeyse saat saat takip edebilir hale geldik. Simpra’nın çok güncel bir maliyetleme sistemi var. Bu sayede, fiyat değişimlerinde hem işletmeyi hem de müşteriyi koruyan bir denge sağlayabiliyoruz. Simpra, işletmeyi zor durumda bırakmadan ve müşteriye aşırı zam yapmadan doğru bir fiyat politikası uygulamamıza büyük katkı sağlıyor.”
Barış Kenaroğlu
“Her yemeğin içinde en ufak gramaja kadar ne olduğunu bildiğimiz ve her satışta stoktan düşüldüğü için gün sonunda ne tükettiğimizi net bir şekilde görebiliyoruz. Bu sayede maliyet raporu çıkarabiliyoruz. Simpra, hayatımızı ve işimizi kolaylaştırarak hata yapma riskimizi minimuma indiriyor.”
Serkan İzkesen
“Verdiğimiz ürün hızlı olurken aldığımız kararların da buna eşlik edecek derecede hızlı olması lazım. Biz burada Simprayla çok güzel bir yol arkadaşlığı yapıyoruz ve bunu da geliştirerek devam edeceğimize inanıyoruz.”
Serkan İmrak
“Simpra'nın restoran rezervasyonlarında bize sağladığı en büyük kolaylıklardan biri, sisteme rezervasyonu yüklediğimizde tüm detayları görebilmemizdir. Misafirin isteklerini ve varsa alerjen durumlarını görebiliyoruz. Bu sayede, Simpra'yı rezervasyon sistemimizde kullandığımızda, masaları kolayca ayırabiliyoruz. Misafirimiz geldiğinde, hangi masaya oturtacağımızı bile sistem üzerinden rahatlıkla görebiliyoruz."
Selçuk Şentepe
“Simpra Insight, tüm şubelerimizde anlık olarak satışlarımızı takip etmemizi sağladı. Bu verilere dayanarak doğru ürünleri doğru zamanda öne çıkarmak, verimliliğimizi %30 artırmamıza olanak tanıdı.”
Hubeyb Karaca
"Simpra Rezervasyon ile gelecek misafirlerin masası önceden belirleniyor ve rezervasyon onay süreçleri de Simpra Rezervasyon üzerinden yönetiliyor. Bu uygulama, günde ortalama 1.5 - 2 saatlik iş yükünden tasarruf etmemize olanak sağladı."
Alper Korkmaz
"Simpra KDS ile salon ve mutfak ekiplerimiz daha koordineli bir şekilde çalışıyor. Bu sistem sayesinde müşterilerin özel taleplerini hızlı bir şekilde mutfağa iletebiliyoruz, bu da müşterilerimizin memnuniyetle ayrılmalarına katkı sağlıyor."
Hasan Yeşilyurt