Yeni Bir Restoran Açarken Hata Yapmamanız İçin Tavsiyeler

0
5293

Yıllardır hayalini kurduğun restoranı mı açıyorsun? Yoksa kariyerinde bir değişiklik yapıp restoran işletmeye mi karar verdin? Cevabın evet ise, dikkat etmen gereken 5 hatayı senin için hazırladık. Böylece, hayalini kurduğun restoranı açarken, en çok yapılan hataları yapmaktan kaçınabilirsin…

Kontrolsüz Harcama Yapmaktan Kaçın


Restoran sahiplerinin yaptığı en büyük hatalardan biri, daha restoranı açmadan elindeki bütçeyi bitirmektir. Kontrolsüz yapılan bu harcamanın sonucunda, asıl gerekli olan ihtiyaçları karşılamadan, restoranı açmak zorunda kalabilirsin.
Bu tarz sorunları yaşamamak için, harcamalarını yapmaya başlamadan önce bir liste çıkarman doğru olacaktır. Bu listeye zorunlu harcamaları ve ortalama fiyatlarını not alabilirsin. İlk 12 ayın kira ödemelerini de listeye katabilirsin. Ayrıca tedarikçilerle önceden anlaşmaya varıp, ileride yaşanabilecek fiyat değişikliklerinin önüne geçebilirsin!

Çok Uzun Menüler Kârını Azaltmasın

Elbette bir restoran açarken, farklı seçeneklerin olduğu bir menü hazırlamak doğru olacaktır. Ancak, restoranına aç olarak gelen bir müşterinin, uzun bir menüden yemek seçmeye çalışması hoş olmayabilir. Yaşanılan bu zaman kaybı masada oturma süresini uzatacağı gibi, kârını da azaltacaktır. Ayrıca çok çeşitli bir menüde, tüm yemeklerı aynı kalitede mutfaktan çıkarmakta zor olacaktır. Bu durumu yaşamamak için şefinle görüşebilir, daha az seçenekle en lezzetli yemekleri menüye ekleyerek yemek kaliteni artırabilirsin.

Çalışanların Eğitimlerine Yatırım Yapın

Restoran açmak stresli bir iştir, ama bu süreçte yeterli donanıma sahip olmayan kişilerle çalışmak, bu stresi artırabilir. Bu yüzden, restoranın kapılarını açmadan önce çalışanlarının gerekli eğitimleri alması ve iyi öğrenmesi çok önemlidir. Çalışanlarına kullanmaları gereken araçlarla ilgili gerekli talimat bilgilerini, videoları ve sunumları sağlamak, restoranın açıldığında stresini azaltacaktır.

Restoranını Verilerle Desteklemeyi Unutma

İşletmende yaptığın veya ileride yapacağın değişikliklerin başarılı olup olmadığını anlamanın tek bir yolu var: veriler ve raporlar. Evet biliyoruz, rakamlarla uğraşmak çok can sıkıcı ve yorucu olabilir. Ancak, restoranınla ilgili raporların tümüne, her an ulaşmanı sağlayan çözümler ile işletmeni takip etmeye hemen başlayabilirsin. Restoranının POS sistemine entegre çalışan bir yazılım ile bu verileri toplaman çok daha kolay olacaktır. SimpraPOS sistemine entegre çalışan Simpra Insight ile tanışarak işletmeni anlık olarak kontrol edebilir, satışlarını rahatlıkla inceleyebilirsin.

Gerekli İzinleri ve Lisansları Almayı İhmal Etme!

Son olarak en önemli tavsiyeye geldik, gerekli tüm belgeleri almayı unutma! İşletmenin çeşidi ne olursa olsun, ruhsatlar ve izinler hata yapma şansın olmayan en önemli konudur. Gözünden kaçan tek bir detay, maddi manevi kayıplara sebep olabilir. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için Restoran Açmak İçin Gereken Belgeler, İzinler ve Maliyet yazımızı inceleyebilirsin. O zaman kalemini hazırla ve imzaları atmaya başla!

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)