Yazar Kasa POS Nedir?

0
2679

POS sistemi ve yazar kasa özelliklerinin bir arada bulunduğu tek cihaza yazar kasa POS denmektedir. POS terminallerinden kredi ve banka kartlarından ödeme alınma işlevleriyle, yazar kasaların faturalandırma işlevlerinin bir araya gelmesiyle yazar kasa POS sahibi olunuyor. Hem ödeme alınması hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilecek faturaların üretilmesi bu cihazla mümkün oluyor. Vergilendirme süreçlerinin kayıt altına alınmasıyla gerekli yasal sorumlulukların gerçekleştirilmesi, yazar kasa POS sistemlerinin en büyük avantajlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Ödeme Kaydedici Cihaz nedir?

Yazar kasa POS sistemlerinin bir diğer ismi de Ödeme Kaydedici Cihaz’dır. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı düzenlemeleriyle belirlenen ÖKC standartları, faturalandırma ve bu faturaların kayıt altına alınarak ilgili makamlara ulaştırılması amacıyla düzenlenmiştir. Bu düzenlemelerle, kayıt dışı bir şekilde ödeme alınmasının önüne geçilmekte, aynı zamanda da faturalandırma süreçlerinin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca faturalar, dijital ortamda e-Fatura ve e-Belge formatlarında da saklanabilmektedir. 

Yazar kasa POS’un (ÖKC) özellikleri neler olmalı?

Yazar kasa POS’un ödemeleri nasıl kaydedebileceği, kaydetme ve bu verileri aktarma standartları, hangi aralıklarla GİB’e bu verilerin aktarılabileceği, hangi işletmelerin e-Fatura ve e-Belge düzenleyebileceği gibi pek çok önemli konu, GİB tarafından düzenlenmiştir. Bu şartların tamamının ÖKC tarafından karşılanması da beklenmektedir. 

Yeni nesil Ödeme Kaydedici Cihaz nedir?

VUK507 uyumlu ve temassız ödeme kaydedici cihazlar ise bu sistemlerin tamamının değişmesini sağlıyor. Artık, Android işletim sistemine sahip ve NFC uyumlu telefonlar ve POS terminallerinden kolayca ödeme almak ve bu ödemenin faturalandırılmasını gerçekleştirmek, yeni nesil cihazlarla mümkün. Ödeme kaydedicinizi yenilemek isterseniz SimpraPAY ile tanışmalısınız. 

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)