Restoranlar İçin Yılbaşına Hazırlanmanın 7 Püf Noktası

0
1557

Tatiller ve yılbaşı gibi önemli günler, restoran sahipleri ve çalışanları için her zaman yoğun bir dönem olmuştur. Yılbaşının yaklaşmasıyla doğacak yoğun iş temposu gözünüzde büyüyor olabilir. Masa rezervasyonlarından menü içeriklerine, eğlence organizasyonundan hesap ödemeye kadar bütün operasyonel süreçleri en verimli şekilde nasıl yönetebilirsiniz?

Yılbaşı sadece daha fazla misafir ve daha fazla iş temposu getirmekle kalmaz. Aynı zamanda daha fazla geliri ve kârı da yanında getirir. İşte o yüzden, size bu yoğun dönemi nasıl en iyi şekilde yönetebileceğinizi ve iş yükünüzü nasıl avantaja çevirebileceğinizi anlatan 7 püf nokta hazırladık.

Rezervasyon yönetimini son dakikaya bırakma

Üst üste arayıp masa değişikliği talep eden, kişi sayısını değiştiren veya boş masa için haber bekleyen misafirlerine artık kolaylıkla yardım edebilirsin. Check&Place restoran rezervasyon sistemi sayesinde rezervasyonlarını her zaman çevrimiçi görüntüleyebilir, değişiklikleri kolaylıkla yönetebilir ve misafirlerini SMS veya e-posta yoluyla bilgilendirebilirsin.

Özel menüler oluştur

Yılbaşını en keyifli şekilde kutlamak isteyen misafirlerinin damak zevklerine göre bir hizmet sunabilirsin. SimpraPOS‘un kombo menü özelliğiyle, farklı yiyecek-içecek seçenekleri ve fix menüler oluşturarak herkesi aynı anda memnun edebilirsin. Menü fiyatlarını da kendin belirleyebilir, en yorucu işlerden birini avantaja çevirebilirsin.

Sunumunu güçlendir

Bir restoran veya café işletmesinin kalitesini, çalışanları, ürünleri ve sunumu oluşturur. Bu nedenle yemekler ne kadar lezzetli, çalışanlar ne kadar güler yüzlü olursa olsun, sunum olmadan kalite eksik kalır. Masa dekorasyonları ve mekan ambiyansı özellikle yılbaşı gibi tatiller için kritik rol oynar. Yani, güzel bir temayla işletmenin başarısını daha fazla artırabilirsin.

Misafirlerine özel hissettir

Misafirlerine, yılbaşı gibi özel günlerde indirim kuponları ve hediye çekleri sunarak, onlara küçük sürprizler yapabilirsin. Ayrıca, bu hediye çeklerini ve indirim kuponlarını başkaları için kişiselleştirilebilir hale getirerek, sevdiklerine ne hediye edeceğini bilmeyen misafirlerini de büyük bir dertten kurtarabilirsin.

Misafirlerin sağlığını güvence altına al

Pandemi dolayısıyla, temassız siparişin ve ödemenin büyük önem kazandığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle, işletmenin en yoğun olduğu günlerden birinde, misafirlerin sağlığını korumak çok önemli. Simpra QR Menü ile sipariş ve ödeme işlemlerini mobil cihazlar üzerinden, temassız olarak alabilirsin.

Evdeki misafirlerini de düşün

Herkes yılbaşını dışarıda geçirmek istemeyebilir. Onları leziz yemeklerden ve çekici fırsatlardan alıkoyma. SimpraPOS’un GetirYemek, Trendyol Yemek, Yemeksepeti gibi üçüncü parti online yemek siparişi platformu entegrasyonları sayesinde, hizmetini misafirlerinin ayağına kadar götürebilir, belirlediğin kampanyalardan yararlanmalarını sağlayabilirsin.

Yılbaşı ruhunu ortaya çıkar

Gerçek başarının sırrı, önemsiz gibi gözüken küçük dokunuşlardır. İlk altı maddeyi izleyerek, zaten mükemmel bir hizmet sağlamış olacaksın. Peki ya yılbaşı ruhunu nasıl ortaya çıkaracaksın? Misafirlerinin ruhuna dokunacak ve yılbaşını iliklerine kadar hissettirecek bir şarkı listesi hazırladık. Göz atmayı unutma!

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)