QR Menu Nedir, Karekod Menü Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

0
7161

QR menü, müşterilerin akıllı telefonlarından masada bulunan karekodu okutarak görüntüleyebilecekleri dijital menüdür. Masalardaki fiziksel menü ihtiyacını ortadan kaldırarak daha iyi bir müşteri deneyimi sunar. Kare kod ise tıpkı marketlerde gördüğün barkodlar gibi bir görseldir. Bir müşteri bunu akıllı telefonundan okuttuğunda, otomatik olarak bir web sitesine veya uygulamaya yönlendirilir. Tamamen temassız bir sipariş deneyimi olan bu uygulama sayesinde müşterilerin dijital menüye hızlıca erişir.

QR menü nerelerde kullanılır?

Dijital menüler, sipariş deneyimini en üst düzeye çıkaran QR menü ile sağlanmaktadır. Restoran, otel ve barlarda QR kod kullanmanın farklı şekilleri ve avantajları olabilir.
Müşterilerin karınları acıkmış bir şekilde işletmene geldiğinde tek isteyecekleri menüye hızlı erişim ve kolay sipariştir. QR menü tüm bu olanakları müşterilerinize sağlar.

Restoranlarda QR Menü Kullanımı

QR kodun en çok kullanıldığı yer masalardır çünkü QR kodlar, kağıt menülerden kurtulmanın en kolay yoludur. Karekodunu sticker yaptırarak masaların üzerine pleksilere, paket servis poşetlerine, el ilanlarına ve kartvizitliklere yapıştırabilirsin.

Otellerde QR Menü Kullanımı

Otellerin içinde veya dışında bulunan restoranlarda QR kodları görmüşsünüzdür. Lobilerde masaların üzerine yerleştirilen karekodlar misafirlerin işini ciddi şekilde kolaylaştırır. Otellerde QR kodları; lobi, restoran, bar, plaj gibi yeme içme noktalarında kullanabilirsin.

Barlarda ve Gece Kulüplerinde QR Menü Kullanımı

Müşterilerin, masaya oturmak için sırasını beklerken veya yemek yemeden önce bir içeceğin tadını çıkarırken, karekodunu görünür bir yere koymak çok önemlidir. QR kodunu bardak altlıklarına, kokteyl menülerine veya stantlara yerleştirmek müşteri memnuniyetini artırır.

 

QR kod uyumlu menü kullanmak için en önemli 4 sebep

Temassız sipariş sürecine sahip olabilirsin

Tabii ki şu anda bir restoranda QR menü kullanmanın en büyük avantajı, müşterilerin dokunmak zorunda oldukları şeylerin sayısını azaltmaktır. Genelde müşteriler ne yiyeceklerine karar verirken menüyü masada elden ele dolaştırır. Bu yüzden karekodu masalarda kolaylıkla görünebilecek yerlere koyarak müşterilerin zahmetsiz bir şekilde QR kodu okutmasını sağlayabilirsin. Ayrıca müşteri ile servis personeli arasındaki temasıda minimuma indirmiş olursunuz. Bu sayede personeliniz ve müşterileriniz arasındaki tek temas yemekler masaya servis edilirken gerçekleştirilir.

Menüyü yeniden yazdırmadan kolayca değiştirebilirsin

Birçok restoranda menü düzenli olarak değişir. Bunun yerine, bir karekod menü ile herhangi bir ek masraf olmadan, ihtiyaç duyulduğunda değişiklikler dijital olarak yapılabilir. POS sistemine entegre çalışan QR Menu Order sayesinde menüde yaptığın değişiklikler QR menüde de otomatik olarak güncellenir. Sadece birkaç tıklama ile menüyü istediğin zaman istediğin şekilde değiştirebilirsin. Bu sayede dilediğin gibi sezonluk menüler oluşturabilirsin ve her seferinde basım maliyeti ödemene gerek kalmaz.

Restoran içinde operasyonu hızlandırabilirsin

Bir restoran işletmecisinin en çok isteyeceği şeylerden biri, olabildiğince çok müşteriye hizmet vermek ve sirkülasyonu artırmaktır. QR menü sayesinde müşterilerin sipariş vermek için garsonun dikkatini çekmeye çalışmak yerine, masaya oturdukları anda QR kodu hemen okutabilirler. Hatta oturmadan önce bile menüye erişip incelemeye başlayabilirler. Tek yapman gereken, masaya oturmak için sırada bekleyen müşterilerilerinin görebileceği bir yere, QR menüyü konumlandırmak. Bu sayede operasyonun büyük ölçüde hızlanır.

Görseller ile müşterilerin iştahını açabilirsin

Baskı menülerde alan sınırlıdır, bu da genellikle yemek resimlerinin olmamasına sebep olur. Çoğu restoran, yüksek kaliteli görüntüleri kağıda basmak maliyetli olduğu için menülerine fotoğraf eklemez. Ancak dijital bir menüye müşterilerin ağzını sulandıracak görselleri yükleyebilirsin. İstediğin kadar görsel ekleyerek müşterilerinin dikkatini çekebilirsin. Örneğin, harika bir hamburger fotoğrafı ile sipariş vermelerini sağlayabilirsin çünkü müşteriler menülerde görsellere bakarak tercih yapmaya daha yatkındır.

Son olarak…

QR menü, sipariş vermenin hızlı ve kolay bir yoludur. Bu da servis personelinizin idari görevlerden daha çok işin “misafirperverlik” kısmına odaklanmasını sağlar. Pandemi sırasında müşteriler temassız siparişi benimsedi. Kullanıcı alışkanlıklarıyla birlikte müşterilerin artık çoğu pandemi sonrasında bile bu uygulamaya devam etmek isteyecektir. POS sistemine entegre çalışan QR Menu Order ile temas az, siparişler hızlı ve hatasız gerçekleşir…

Restoranınızda bir QR kod menüsü kullanmak ister misin? Bizimle iletişime geçin.

Bulut tabanlı Restoran Otomasyonu Simpra ile tanışın.
(İşletmenizi Büyütüp, Kârınızı Artırmak İçin Tıklayın!)